Web Analytics Made Easy - Statcounter

متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: تغذیه صحیح بیماران مبتلا به کووید- ۱۹ در دوران نقاهت بسیار حائز اهمیت بوده بنابراین این افراد باید توجه ویژه‌ای به این موضوع داشته باشند.

به گزارش روی خط رسانه های خبرگزاری برنا، احمدرضا رسولی در گفت‌وگو با ایسنا، در رابطه با تغذیه صحیح دوران نقاهت کووید - ۱۹، اظهار کرد: این افراد باید مقادیر زیادی مایعات از جمله آب، آبمیوه طبیعی تازه (آب هندوانه و آب پرتغال)، آب سبزی‌های تازه مانند آب کرفس، آب هویج، چای کمرنگ، آب گوشت یا مرغ به میزان حداقل ۸ لیوان در روز به منظور رقیق کردن ترشحات درون مجرای هوایی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در رابطه با مصرف سوپ، میوه‌ها و سبزیجات تازه در دوران نقاهت، افزود: افرادی که دوران نقاهت خود را سپری می‌کنند باید انواع سوپ‌های داغ مانند سوپ سبزیجات، سوپ جو، سوپ بلغور و سوپ جو دوسر، آش‌های سبک مانند آش برنج، آش جو، آش سبزیجات و مصرف روزانه میوه و سبزی‌های تازه از جمله کاهو، کلم، سبزی خوردن یا سبزیجات آبپز به صورت دورچین غذا که باعث تحریک اشتها و تامین ریزمغذی‌های لازم است را، مصرف کنند.

این متخصص در رابطه با مصرف منابع غذایی ویتامین A، تصریح کرد: استفاده از مقادیر زیاد منابع غذایی ویتامین A مانند زرده تخم مرغ، گوشت ماهی، جگر، میوه‌ها، سبزی‌های زرد و نارنجی همچون کدو حلوایی، هویج، فلفل دلمه‌ای زرد و نارنجی، برگ‌های تیره رنگ کاهو و اسفناج سبب حفظ یکپارچگی مخاط تنفسی می‌شود.

متخصص تغذیه و رژیم درمانی در رابطه با مصرف منابع غذایی ویتامین C، گفت: افرادی که دوران نقاهت خود را سپری می‌کنند از منابع غذایی ویتامین C به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی آن مانند مرکبات، سبزیجات سبز رنگ مانند فلفل دلمه‌ای یا آب نارنج و آبلیمو ترش تازه همراه غذا و سالاد که سبب افزایش اشتها می‌شود را استفاده کنند.

رسولی در رابطه با مصرف منابع غذایی پروتئینی، روی و آهن، اظهار کرد: استفاده از منابع غذایی پروتئین، روی، آهن و سلنیوم که تقویت کننده سیستم ایمنی بدن است مانند گوشت، مرغ، تخم مرغ، ماهی سالمون یا میگو، حبوبات، غلات کامل، انواع مغزها و خشکبار حداقل ۲وعده در روز برای بیمارانی که دوران نقاهت خود را می‌گذرانند، مفید است.

وی در رابطه با استفاده از روغن‌ها در پخت غذا، افزود: استفاده از روغن گیاهی با روغن نباتی شامل آفتابگردان، سویا، کنجد، کلزا به منظور تامین بخشی از انرژی موردنیاز روزانه و تامین برخی از اسیدهای چرب ضروری و ویتامین‌های محلول در چربی در تهیه غذا از جمله مواد مفید برای مصرف بیماران مبتلا به کووید - ۱۹ است.

این مسئول، در رابطه با مواد غذایی مفید برای بیمارانی که دوران نقاهت کووید - ۱۹ را سپری می‌کنند، تصریح کرد: استفاده از عسل برای تقویت سیستم ایمنی بدن و زردچوبه در تهیه غذا به علت خاصیت ضدالتهاب آن و اضافه کردن سیر و پیاز تازه و زنجبیل به غذاها که به تقویت عملکرد سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند، گفتنی است استفاده از موز و زنجبیل در مواردی سبب ایجاد حالت تهوع می‌شود.

متخصص تغذیه و رژیم درمانی، با بیان اینکه مصرف منظم صبحانه و ۲ تا ۳ میان‌وعده برای تامین بهترین انرژی ریزمغذی‌های مورد نیاز بیماران مفید است، خاطرنشان کرد: اضافه کردن مقداری پودر سبوس خوراکی برنج یا گندم فراوری شده و استاندارد به غذاهایی همچون آش، سوپ یا سالا برای جلوگیری از یبوست مفید است.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: بهبودیافتگان کرونا تغذیه در دوران کرونا منابع غذایی ویتامین رابطه با مصرف دوران نقاهت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۴۸۷۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای افزایش هوش این پنج ماده غذایی را مصرف کنید

مغز عضوی است که ۲۴ ساعته، حتی زمانی که خواب هستید، مشغول به فعالیت است؛ کل سیستم عصبی را تنظیم می‌کند و سیگنال‌ها و دستورالعمل‌ها را از یک قسمت بدن به قسمت دیگر منتقل می‌کند. بیشتر غذا‌هایی که به تقویت حافظه کمک می‌کنند، حاوی مقادیر زیادی از این موارد هستند: آنتی اکسیدان‌ها، ویتامین B، چربی‌های سالم، اسید‌های چرب امگا.

به گزارش خبرآنلاین، چند مورد از بهترین غذا‌هایی که مغز و حافظه را تقویت می‌کنند و سلامت آن را ارتقا می‌دهند، در ادامه به شما معرفی شده‌اند:

توت‌ها

انواع توت‌های غنی از آنتی اکسیدان مانند توت فرنگی، شاه‌توت و توت سفید، استرس اکسیداتیو را کاهش می‌دهند. مطالعات نشان می‌دهد که آنتی اکسیدان‌های موجود در توت‌ها می‌توانند به: بهبود ارتباط بین سلول‌های مغز، تقویت یادگیری و حافظه با افزایش انعطاف‌پذیری مغز، جلوگیری یا به تأخیر انداختن زوال شناختی کمک کند.

غلات کامل

سطوح بالاتر قند خون با کاهش بازدهی و فعالیت مغز مرتبط است. بر خلاف کربوهیدرات‌های تصفیه شده، غلات کامل دارای شاخص گلیسمی (قند) پایینی هستند و برای همین به آرامی در بدن تجزیه می‌شوند، قند را به تدریج آزاد می‌کنند و به مغز اجازه می‌دهند تا عملکرد مؤثرتری داشته باشد.

برخی از جایگزین‌های سالم غلات کامل که برای تقویت ذهن مفید هستند، عبارتند از: نان جو، بلغور جو دوسر، برنج قهوه‌ای، گندم سیاه، کینوا.

آجیل و دانه‌ها

درست مانند ماهی‌های چرب، آجیل‌ها و دانه‌ها نیز حاوی سطوح بالایی از اسید‌های چرب امگا ۳ و آنتی اکسیدان هستند که آن‌ها را به یکی از بهترین غذا‌ها برای مغز تبدیل می‌کند. این گروه هم‌چنین منبع غنی ویتامین E هستند که از مغز در برابر استرس اکسیداتیو در دوران پیری محافظت می‌کند. مطالعات نشان می‌دهد که مصرف منظم آجیل می‌تواند خطر از دست دادن حافظه مرتبط با افزایش سن را کاهش دهد.

گردو بهترین غذا برای مغز است و سطوح بالاتری از آنتی اکسیدان را نسبت به سایر مغز‌ها و دانه‌ها در خود دارد.

قهوه

کافئین موجود در قهوه به تقویت عملکرد کلی مغز کمک می‌کند. قهوه هم‌چنین منبعی غنی از آنتی اکسیدان است که [با افزایش سن]از سلامت مغز محافظت می‌کند. تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف مادام‌العمر قهوه می‌تواند خطر زوال شناختی و بیماری آلزایمر را کاهش دهد.

با این وجود، در مصرف قهوه زیاده‌روی نکنید، چرا که کافئین می‌تواند چرخه خواب را مختل کند.

پرتقال

پرتقال سرشار از ویتامین C است و در بهبود توانایی‌های شناختی و تقویت سلامت مغز نقش دارد. ویتامین C یک آنتی اکسیدان قوی است که از سلول‌های مغز در برابر آسیب‌های ناشی از بالا رفتن سن محافظت می‌کند. هم‌چنین این ویتامین به پیشگیری از اختلالات روانی مانند افسردگی، اضطراب و اسکیزوفرنی کمک می‌کند. برخی از منابع سرشار از ویتامین C عبارتند از: کیوی، گوجه فرنگی، فلفل دلمه‌ای، سیب زمینی، انبه، آناناس.

دیگر خبرها

  • روایتی از حذف قند و عوارضش، جزو پربازدیدترین‌های توییتر شد/ عکس
  • برای افزایش هوش این پنج ماده غذایی را مصرف کنید
  • کدام مواد غذایی را نباید با معده خالی خورد؟
  • ۲۰ دلیل برای این‌که تخم‌مرغ و پنیر را باهم نخورید
  • عوارض مصرف بیش از اندازه برنج سفید
  • لاغری در یک هفته ؛ نکات مهم برای کاهش وزن در یک هفته
  • نودل برای کودکان؛ ممنوع!
  • هفت نکته برای کاهش وزن اگر فکر می‌کنید «ژن چربی» را دارید
  • غذا‌هایی که شکم تخت به شما هدیه می‌دهد
  • ۸ رفتار ناسالم که می‌تواند دوران بازنشستگی شما را به چالش بکشد